27 april 2010

En i varje hörn

Mor suckar, suckar och suckar lite till... Mor började fredagseftermiddagen med 39 graders feber. Låg i feber hela långa helgen. Beslöt sig för att fara på jobb på måndagmorgon. Måndagmorgon fick far världens grymmaste maginfluensa. Måndagkväll fick Elsa världens grymmaste maginfluensa. Nu räcker det tycker mor!

23 april 2010

Cupcakes

De här fick mina kolleger smaka på i veckan. Det är kladdkakemuffins, som jag tidigare har visat här. Dessa har jag dekorerat med vispgrädde och blommor i sugarpaste. Här kommer i alla fall receptet för er som är intresserade :)

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna. Garnera!

21 april 2010

Ett steg framåt

Lagom till mors födelsedag började lillasyster ta sina första steg. Lycklig, lycklig, lycklig var hon den lilla :o) Nu får nog dessvärre storasyster vänta en stund till innan lillasyster följer med på alla upptåg hon hittar på... Tur är väl det tycker mor och far!

19 april 2010

Macarons

Nu har även jag trillat i macarons-gropen. Måste ju bara testa denna nya(?) innegrej i bakvärlden. Receptet hittade jag här! Dessa gjorde jag med en hallonfyllning mellan. De var roliga att baka och en viss utmaning kanske jag fick. Det blir nog att prova på nytt, men med en annan fyllning. Var inte helt betagen av hallonfyllningen. Däremot blev de godare efter en natt i kylskåpet :o)

Tusen tack moffa!

Äntligen är trappan på plats! Händiga moffa har ritat och fixat ihop denna underbara pjäs. Är sååå nöjd! Ännu fattas räcket, men det är på gång. Elsa är om möjligt ännu nöjdare som nu enkelt kan gå upp till sitt blivande rum själv! Jag säger som hunden i boken Ludde och  kafé bullen: Jag är nöjd, mycket nöjd!

16 april 2010

Vatten, vatten ännu mera vatten!

Det blev en annorlunda dag för oss i tisdags. Några av er har kanske läst Vasabladet och sett vad som hänt. På tisdag morgon när jag vaknade hade vi sjöutsikt på alla sidor om vårt hus. Bilderna får tala för sig själva. Vi blev tillsist evakuerade och satta i säkerhet hos mor och far på "fastlandet". När vi åkte över med båt hade vi vatten tio centimeter från trappan. Vi hade dock turen på vår sida och huset klarade sig utan vattenskador. På kvällen kunde Mathias, jag och Iris vada hem, medan Elsa var för tung att bära genom vattnet så hon fick sova hos mommo och moffa. Glad var hon för det! Hon fick ju sova hos morbror och det händer inte varje vecka :o) Vår gård ser ut som ett bombnedslag, men vi är tacksamma för att allt gick så bra som det gick! Verkligt tacksamma är vi till alla brandmän som bar sandsäckar runt vår sockel för att rädda huset!

12 april 2010

Idag har vi:

Iakttagit havsutsikten från köksfönstret!
Målat trappsteg
Lekt frissa med en febrig tös

Rekordbyrån

12 tröjor ovanpå varann (helt själv!)

10 april 2010

Vatten, vatten bara vanligt vatten!

Så här såg det ut hos oss i morse! Får se hur det ser ut imorgon!
Det här hoppas vi få se!

Trångt om saligheten!

Blicka upp mot himlen och le mot morgondagen!

7 april 2010

Elsa motionerar

Ikväll när mor kom för att hämta hem sina älsklingar från dagmammorna, hade Elsa vissa åsikter som mor absolut inte kunde neka henne. Stora damen säger mitt i att vi KÖR hem i bilen: Mamma stanna! Jag ska springa hem! Varpå mor stannar bilen, Elsa kliver ur och springer hem! Mor är ju inte sen att uppmuntra till motion och undrar härmed om det finns någon personlig tränare i släkten som kan ta sig an en 3-årig adept?

4 april 2010

Vit sirap

Jeeeeeeeeeee! Fammo och faffa har varit en sväng till vårt älskade grannland SVERIGE! Och gissa vad jag fick? Vit baksirap som jag absolut inte får tag i här i landet och som jag absolut suktat efter hur länge som helst! Skoj! Nu blir det baka av! Tusen tack fammo och faffa!!!!!!

Påsktårta

Denna påsktårta fick fammo och faffa provsmaka när de besökte oss idag. Den här var nog bland de godare cheesecakes jag ätit. Receptet lyder som följer:

Botten:
190 g bastognekex
80 g smör

Fyllning:
3 dl vispgrädde
3 tsk socker
200 g vaniljfärskost (typ Sunnuntai)
120 g vitchoklad
4 gelatinblad

Glasyr:
3 dl apelsinsaft
3 gelatinblad


Smält smöret, krossa bastognekexen och blanda. Tryck ut det på bottnen av en löstagbar form.
Lägg gelatinbladen för fyllningen i blöt. Vispa grädden och tillsätt färskosten. Smält chokladen och blanda i. Koka upp några matskedar vatten och smält gelatinbladen i det. Blanda det i färskostblandningen.
Häll fyllningen över kexbottnen. Sätt i kylskåp i några timmar. Lägg gelatinbladen för glasyren i blöt. Koka ca ½ dl av saften och smält gelatinbladen i det. Blanda med resten av saften. Kyl! Sätt sedan ovanpå fyllningen med en sked. Sätt i kylskåp för att stelna. Dekorera!

Påskbrasa!

Igår for vi till Jonas och Tina för att elda påskbrasan. Moffa lekte pyroman och eldade upp hela STORA brasan med en tändsticka. Vi grillade korv och njöt av att vara ute :o) Senare på kvällen hade far lovat mor att svärma runt i bilen med henne. Men familjen orkade ett varv till Vassor och se´n sov mor och far tyckte att det var lika bra att åka hem igen...

3 april 2010

Oj så det kan gå

Så här kan det gå när mor inte är tillräckligt uppmärksam och storasyster har omsorg om lillasyster!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...