27 februari 2011

Bebéer

Återigen har jag sökt efter det perfekta bebéereceptet. Det här receptet blev nog enligt min smak bättre än det här, men smaken är ju som sagt olika. Det här receptet ger dessutom flera och det går utmärkt att frysa dem. 


35-40 stycken

Botten:
200 g smör
1 ½ dl socker
1ägg
4 ½ dl vetemjöl

Fyllning:
3 ½ msk socker
4 tsk potatismjöl
1 ¾ dlvispgrädde
2 äggulor
175 gsmör
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
4 dl smaksatt flosocker
3 ½ – 4 msk vatten
nonpareller

Rör ihop degen till bottnen. Enklast går det i en assistent. Dela degen i små bitar och rulla dem till bollar. Tryck ut bollarna i formarna och grädda i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter. Låt bottnarna svalna lite (men inte helt) innan du tar löst dem ur formarna.

Blanda potatismjöl och socker i en kastrull. Tillsätt äggulorna och grädden. Värm blandningen under ständig omrörning tills den börjar koka. Ta kastrullen från plattan och låt den svalna. 
Rör smöret smidigt och tillsätt vaniljsockret och den kokade kalla krämen. Bred försiktigt blandningen på bottnarna. 

Rör ihop florsocker, vatten och eventuell färg. Jag använde den här gången smaksatt florsocker och det tyckte jag var riktigt lyckat. Bred glasyren på bakelserna och strö över nonpareller. Låt stå i kylskåp lite före servering!

2 kommentarer:

  1. Tack, Carina, för detta underbara recept! Ska överraska alla mina väninnor (flyttfågelskaran till nya hemlandet) med dessa kakor, som alla år gjort oss nostalgiska och fått oss att rusa in på var sitt favoritkondis, när finlandsfärjefrukosten lagt sig och suget efter "barnasmak" tagit plats under vandringen på hemlandets stadsgator.
    TACK .... party á la Bebé!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaa, tackar för din skojiga kommentar!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...