24 september 2011

Vetekaka

Vetedeg
25 g jäst
2 msk vatten
80 g ägg
50 g socker
160 g smör
4½ dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet. Blanda med ägg, socker, smör och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Spara 1/3 av degen till locket och tryck ut 2/3 i bottnen på en rund form. 

Fyllning
100 g smör
100 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop smör och socker till en smet och spritsa eller skeda upp fyllningen på kakbottnen. 

Kavla och skär den återstående degen i strängar. Fördela dem över fyllningen. Låt degen jäsa upp till kanten. Pensla med ägg och strö pärlsocker ovanpå. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...