13 maj 2012

Macarons med jordgubbstryffel steg för steg



Sikta mandelmjölet.
Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta det på nytt.

Vispa äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke.

Tillsätt strösockret och vispa tills äggvitan blivit ett fast skum.

Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med färgen.

Blanda tills du har en jämn smet. Känns den tjock kan man blanda om lite extra, men den ska inte bli rinnig.

Spritsa ut kakorna på bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 minuter. Grädda i 125 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Spritsa fyllningen på kakorna och lägg ihop dem två och två.
Macarons
170 g florsocker
110 g siktat mandelmjöl
90 g äggvita
2 msk strösocker
några droppar hushållsfärg/pastafärg

Fyllning
125 g vit choklad
100 jordgubbar
finrivet skal av en citron
2 tsk honung
2 msk vispgrädde

Mixa jordgubbarna fint. Koka upp dem i en liten kastrull och låt puttra 5-10 minuter eller tills ca hälften av vätskan har kokat bort. Väg upp och kontrollera, du behöver 50 gram reducerad jordgubbspuré. Bryt chokladen i mindre bitar. Värm försiktigt alla ingredienser till krämen i en liten kastrull. Dra kastrullen från spisen när chokladen har smält. Låt krämen stelna i kylen någon timme så att den tjocknar. Spritsa krämen på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två.

3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...