26 augusti 2012

Trippelchokladdröm





Jag har den senaste tiden haft pippi på att hitta på bakverk som innehåller kakdeg på ett eller annat sätt. För en tid sedan gjorde jag den här som blev helt sjukt god, speciellt efter att den stått till sig ett par dagar. Den består av en kakbotten fylld med dominokex och översta lagret är en browniedeg. Den blev som sagt helt otroligt god. Jag serverade den med glass, men det går minst lika bra att äta den som den är.

Chocolatechip cookies
225 g smör, rumstempererat
2,4 dl strösocker
1,8 dl farinsocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljessens
6 dl vetemjöl
1 tsk soda
1 tsk salt
200 g choklad
Vispa smör och socker med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt vaniljextrakt.. Bland mjöl, soda och salt i en separat skål. Blanda ner mjölet i smör-sockerblandningen. Hacka chokladen grovt och blanda även ner det. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd form, ca 32 x 23 cm. Placera ut dominokexen jämnt över bottnen.

Brownies
200 g smör
200 g finhackad choklad
1 dl florsocker
1 dl farinsocker
1 tsk salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Lägg i chokladen när smöret smält och rör tills allt smält. Tillsätt florsocker, farinsocker, salt och ägg under omrörning. Häll i mjölet och rör om. Häll smeten ovanpå dominokexen.

Täck formen med folie och grädda i 175 grader varm ugn i ca 30 minuter. Ta bort folie och grädda ytterligare 15-20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Servera eventuellt med lite vaniljglass.


5 kommentarer:

  1. wau.wau bara gott gott hela tiden du e såå dukti

    SvaraRadera
  2. Oj det här måste jag absolut testa! Är så imponerad av dina bakverk! /Anna K.

    SvaraRadera
  3. Testade äntligen och måste säga att den är super!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...