8 februari 2015

Johannas doptårta

 Johanna döptes i veckoslutet och hennes mamma överraskade Johannas pappa med en personlig touch på doptårtan. Hon önskade att babyn skulle sova på en ishockeypuck och att Vasa Sports örn skulle finnas på täcket. Jag älskar att göra sådana här tårtor. Tårtan var gjord på en ljus tårtbotten fylld med limemousse och vitchokladmousse. Den var spacklad med creamcheese-frosting och täckt med sp. Dekorationerna var gjorda i både marsipan och sp.



7 februari 2015

Semmelwrap

Kunde ju inte låta bli att göra denna modegrej. Har fått hemmalat vetemjöl och ville absolut testa att använda
det i en vetedeg. Mjölet är grövre och mörkare än det vita vetemjölet som finns i matbutiken. Använde mig av receptet härifrån. Skriver det hit också.

Fördeg
400 g vatten
100 g mjölk
60 g jäst
500 g vetemjöl

Vetedeg fortsättning
250 g vetemjöl
200 g smör
200 g socker
10 g kardemumma
7 g salt
1 ägg

 Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser i fördegen och låt degen vila i rumstemperatur i ca 30 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna förutom saltet och arbeta degen i maskin i ca 8 minuter. Låt degen vila i ca 10 minuter. Dela degen i ca 70 g stora bitar. Rulla till runda bullar och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. Kavla bullarna så tunt det går. Grädda i 240 g varm ugn i ca 3 minuter. (Prova dig fram!)

Fyll wrapsen med mandelmassa och vispad grädde. Använd gärna detta recept för mandelmassafyllningen.


Ivars 1-års tårta

Maria önskade sig en tårta åt sin Ivar som har fyllt 1 år. Maria önskade en tårta i turkost med vita prickar och Ivar i en tjibiko. Slängde ut en fråga på fb om vad det heter på standardsvenska. Hittade inte någon bättre översättning än släde. Tårtan bestod av en maffig chokladtårtbotten fylld med pätkismousse och vaniljmousse med päronbitar i. Den har ett sockerpasta lock och spritsade gräddkanter. Dekorationen var gjord i sp.



6 februari 2015

Victors doptårta

Jag hade äran att göra doptårta åt Victor förra veckoslutet. Tårtan bestod av en ljus tårtbotten fylld med pätkismousse och hallonmousse. Den var spacklad med creamcheese-frosting och täckt med marsipan. Dekorationerna var gjorda i sp.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...